Ma 19:18

Sulyok Tamás: október 23-a a győzelem ünnepe, nem a vereségé

Kontroll.hu
Kontroll.hu
Sulyok Tamás: október 23-a a győzelem ünnepe, nem a vereségé

Ma egy szuverén és független Magyarország, egy büszke és szabad nép ünnepel - mondta  Sulyok Tamás köztársasági elnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségen a Müpában. Ma minden magyar közösségben illően és tisztelettel hajtanak fejet a nemzet becsületét visszanyerő, a hazát szabaddá küzdő bátor magyarok emléke előtt - tette hozzá az államfő.

Sulyok Tamás kiemelte: 1956 dicsőséges két hetében megnemesedett a nemzet, újra olyanokká váltunk, amilyenek ismét szerettünk volna lenni. Magabíróvá, akik többé nem szolgálnak idegen érdekeket, akik saját útjukat járják, akiknek sorait nem bonthatják meg emberellenes eszmék - mondta, hozzáfűzve: tiszta, határozott és egységes, aztán pedig hős, állhatatos, a végén pedig győztes nemzetté.

Október 23-a a győzelem ünnepe, nem a vereségé - mondta, hozzátéve: nem két hétre kivívott szabadságról van szó, hanem sokkal többről, a jelen Magyarországának szabadságáról. Kiemelte: 1956 emléke minden magyaré, az egész magyar társadalomé, nem sajátíthatja ki senki. Az 1956-os forradalom és szabadságharc máig ható igazodási pont, és az is marad, míg szabad szívű magyar él a földön.

A történelmi tapasztalat szerint valahogy mindenkinek beletörik a bicskája, ha a magyarok szuverenitását semmibe akarja venni - közölte. Mindig a haza és a szabadság a jelszó, amely cselekvésre ösztönöz, éltetője, győzelemre vivője a nemzetnek - mondta.

(MTI)

A címlapkép forrása: sandorpalota.hu

Kapcsolódó tartalmak