Ma 11:14

Orbán Viktornak szinte mindenről ugyanaz jutott az eszébe - 12 idézet a miniszterelnök beszédéből

Kontroll.hu
Kontroll.hu
Orbán Viktornak szinte mindenről ugyanaz jutott az eszébe - 12 idézet a miniszterelnök beszédéből

„Attól még nem lesz hazafi valaki, ha lyukat vág a zászlóba”- hangoztatta a miniszterelnök az 1956-os forradalom évfordulóján a Millenárison tartott nagygyűlésen. Bár Orbán Viktor a Tisza Pártot és annak vezetőjét, Magyar Pétert sem nevezte meg, egyértelműen kihívóként beszélt róluk. És azonnal „összebrüsszelezte” őket.  

III. világháború fenyeget? 

„Ideje kimondani, az európai vezetők, a brüsszeli bürokraták egy reménytelen háborúba vezették a Nyugatot, a győzelem reményétől megszédült fejükben ez a háború a Nyugat háborúja Oroszország ellen, amit meg kell nyerniük, az ellenséget térdre kell kényszeríteniük, és ki kell belőle vasalniuk, amit csak lehet. Ez az ő nagy közös céljuk, most már az egész Európai Uniót akarják nyíltan betolni az ukrán háborúba.” 

„A győzelmi terv lényege a háború kiterjesztése, a tervben az áll, hogy Ukrajna azonnali NATO-meghívást kap, a háború színterét orosz földre helyezik át, a tervnek az is része, hogy miután a keleti fronton megvan a győzelem, Ukrajna vállalja, hogy az amerikaiakat helyettesítve egész Európa biztonságát garantálja saját megerősített hadseregével, Vagyis mi, magyarok egy reggel arra ébrednénk, hogy ismét keletről jött szláv katonák állomásoznak Magyarország területén. Mi ezt nem akarjuk.” 

„Az elmúlt hetven évben nem álltunk ilyen közel a világháborúhoz.” 

„Nekünk, magyaroknak is el kell döntenünk, akarunk-e háborúba menni Oroszország ellen. Politikai ellenfeleink szerint menni kell, nekik 1956 tanulsága az, hogy harcolni kell Ukrajnáért, sőt Ukrajnában. Nekünk 1956 tanulsága az, hogy csak egyetlen dologért, Magyarországért és a magyar szabadságért szabad harcolnunk. Magyarországért és a magyar szabadságért most azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem veszünk részt mások háborújában.” 

„Mi csak egyetlen dolgot akarunk, békében akarunk élni itt a Kárpát-medencében a saját szabályaink szerint, és a saját boldogulásunkat keresve.”

Brüsszel, Tisza – Love Story remake 

„A független magyar politika Brüsszel számára elfogadhatatlan, ezért Brüsszelben bejelentették, hogy meg fognak szabadulni Magyarország nemzeti kormányától, azt is bejelentették, hogy egy brüsszeli bábkormányt akarnak az ország nyakába ültetni, ismét itt a régi kérdés, meghajolunk-e az idegen akarat, ezúttal brüsszeli akarat előtt, vagy ellenállunk neki. Ez a súlyos kérdés vár most Magyarországra. Azt javaslom, hogy a válaszunk legyen olyan világos és egyértelmű, mint 1956-ban volt.” 

„Tudjuk, hogy megvan a kiszemelt bábkormány, megvan már a párt, amelyet a nyakunka akarnak ültetni, megvan az emberük is rá - igazi aláírófajta -, ideális jelölt egy bábkormány élére.”

„Aki hazafi, az ma is harcol a magyar szabadságért. De attól 2024-ben még nem lesz az ember hazafi, ha lyukat vág a zászló közepébe, attól még nem lesz ’56-os hős, ha elhajít egy Molotov-koktélt, nem a ruha teszi a szabadságharcost, és nem a duma teszi a szabadságharcost, csak a tettek számítanak. A tettek pedig magukért beszélnek, az egész ország láthatta, hogy ki mit csinált az Európai Parlamentben. Mi a magyar érdeket, a magyar szabadságot védtük az Európai Unió birodalmi politikájával szemben. Eközben a magyar ellenzék felajánlotta szolgálatait a birodalomnak. Jobboldali nemzeti hagyomány, hogy megvédjük a családot, megvédjük a hazát, internacionalista hagyomány kiárulni a hazát, és elárulni a családot. Régi ellenzék, új ellenzék, csak a címke változik. Ez az új is azt csinálja, mint a régi, idegeneket hív a magyarok ellen segítségül.”

„Az ellenzék új vezére ott ül az asztaluknál Manfred Weber mellett, ez nem összeesküvés-elmélet, ez összeesküvés a gyakorlatban ország-világ előtt. Egy új, 21. századi Love Story, a brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Csak úgy áradt a szerelem!”

„Góliát veszít, Dávid győz, aztán lehet pakolni, és elhúzni a csíkot! Kun Béláék Bécsbe, Rákosiék Moszkvába, a mostaniak pedig Brüsszelbe.”

Mártír könyvelő, hős gyári munkás – kisemberek ’56-ban 

„Hősök lesznek a cipészlegényekből, a gyári munkásokból, a földművesekből, mártírrá válnak a könyvelők, az óvónők és az egyetemisták. 1956 arannyal írta be a bátor magyarok nevét a nemzet nagy történelemkönyvébe.”

„Ha veszedelem közeledik, ha bajban van a hazánk, össze kell fogni, ez a törvény. Büszke, sőt nyakas nép vagyunk, nem tűrjük el, hogy bármely felsőbbség belebeszéljen az életünkbe, de az összefogás törvényét betartjuk, mert összefogás nélkül nincs biztonságunk, se szabadságunk.”

Címlapkép: Facebook

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak